Starea de alertă continuă la Orșova. Sute de tone de gunoi sunt neridicate

Prefectura Mehedinți se gândește să-i dea în judecată pe cei care se fac responsabili pentru neridicarea sutelor de tone de gunoi din municipiul Orșova.

Sunt vizați, pe de o parte, reprezentanții Primăriei și cei ai Comitelului Local, dar și firma de salubritate angajată de autorități.

În Orșova a fost declarată, până pe 18 martie, stare de alertă din cauza gunoiului depozitat ilegal în mai multe zone din oraș. Focarele reprezintă un risc la sănătatea oamenilor.

În municipiul Orșova, aproximativ 800 de tone de deșeuri menajere zac depozitate ilegal în diferite zone. Gunoiul de la populație nu a mai fost ridicat de la începutul lunii ianuarie.

Toată această cantitate ar trebui colectată și dusă la un depozit ecologic autorizat.

În municipiu a fost instituită stare de alertă până pe 18 martie – ne-a declarat prefectul județului Mehedinți – Nicolae Drăghiea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

S-a constatat iminența unei epidemii și epizotii în zonă, din cauza gunoaielor neridicate. Am constituit o echipă pentru a constata posibile abuzuri în serviciu, care ar fi putut fi comise de primar sau de consiliul local, sau de către unitatea căreia i s-a delegat gestiunea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS