Starea celor trei mineri răniţi la Mina Uricani este stabilă

Starea de sănătate a celor trei mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani este stabilă, ei fiind evaluaţi, toaletaţi, pansaţi, dar şi intubaţi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat că cei trei mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani de luni au fost evaluaţi de medici.

„Cei doi mineri aflaţi la Spitalul de Arşi au fost evaluaţi. Unul avea arsură pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar al doilea pe zece la sută. Cei doi au fost toaletaţi, pansaţi, dar şi intubaţi, iar starea lor este stabilă. Azi (marţi- n.r.) colegii de acolo au spus că vor să facă o intervenţie de reconstrucţie a mâinilor la cel cu arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului. Ambii au arsură pe căile respiratorii, ceea ce e mai grav”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate şi cel de-al treilea miner ar putea avea probleme pe căile respiratorii.

„Despre cel de-al treilea mineri, cel aflat la Spitalul Bagdasar- Arseni – s-a spus iniţial că este mai bine, acum colegii îi fac o bronhoscopie să îi verifice starea plămânilor şi a căilor respiratorii. L-au evaluat şi pe el, l-au toaletat, i-au bandajat rănile şi este şi el stabil. Era şi el intubat”, a declarat Oana Grigore.

O explozie puternică a avut loc, luni dimineaţă, în Mina Uricani, trei mineri fiind răniţi, iar unul a decedat.

Cei trei răniţi au fost transportaţi la spitale din Bucureşti cu un elicopter, după ce starea lor de sănătate a fost evaluată de medicii de la Spitalul din Petroşani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS