Stare de urgență din cauza virusului Zika în statul america Florida

Este stare de urgență în domeniul sănătății publice în patru comitate din statul american Florida din cauza virusului Zika.

Autoritățile au luat această decizie după ce au fost confirmate 9 cazuri de prezență a bolii provocate de țânțari.

Pe lista țărilor afectatate de acest virus se află Jamaica și Tonga – state pentru care au fost emise avertizări de călătorie.

 

Guvernatorul statului a cerut un răspuns de urgență pentru a opri răspândirea bolii provocate de țânțari.

“Deși cele nouă cazuri au fost de legate de călătorii, trebuie să ne asigurăm că statul este pregătit și rămâne așa înainte cA virusul să aibă timp să se răspândească”, a spus Rick Scott.

Între timp, centrul pentru prevenirea bolilor a adăugat Jamaica și Tonga pe lista țărilor afectate de Zika. Femeile însărcinate sau cele care încearcă să rămână gravide sunt sfătuite să-și amâne călătoriile sau să ia măsuri de precauție.

De asemenea, ar putea fi emise sfaturi privind prevenirea răspândirii virusului Zika prin contact sexual. Totul după ce după ce autoritățile de sănătate din Texas spun că s-au confruntat cu primul caz de transmitere a virusului pe cale sexuală.

Pe de altă parte, cei mai mulți americani nu sunt prea îngrijorați în legătură cu această boală. Un sondaj publicat ieri arată că numai 54 la sută dintre persoanele întrebate au spus că au fost oarecum preocupate de virusul Zika.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS