Stare de alertă la Paris, unde au loc noi confruntări de stradă

Sâmbătă dimineață au avut loc ciocniri între protestatari şi jandarmi. Oamenii au tras de garduri, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.
Francezii ies în stradă nemulțumiți de politicile fiscale ale Guvernului.

Cel puțin 354 de persoane au fost reținute preventiv pentru identificare și percheziții în cursul dimineții, dintre care 127 au fost luate în custodie de poliție, scriu jurnalistii de la Le Figaro.
Magazine închise, spectacole anulate sau meciuri de fotbal amânate. Peste tot în Hexagon au fost luate măsuri excepţionale pentru a preveni violenţe.
La Paris au fost inchise 36 de statii de metrou, iar 50 de linii de autobuz au fost de asemenea deviate sau suspendate. 12 mașini blindate patruleaza pe străzile Parisului, împreună cu 8.000 de polițiști. În toată Franţa, au fost mobilizaţi aproape 90.000 de poliţişti şi jandarmi. Peste 10.000 de manifestanți sunt asteptati la proteste.

Mișcarea „Vestelor Galbene” din Franța se pare că a inspirat proteste antiguvernamentale și în Belgia și Olanda. Poliţia din Bruxelles a făcut astazi circa 50 de arestări în legătură cu protestele mişcării „vestelor galbene” în capitala Belgiei.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alerta de călătorie pentru atenționează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Franţa sau Belgia.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS