Confidenţialitate

Stare de alerta în județul Maramures din cauza gunoaielor. Operatorul depozitului unde erau depozitate deșeurile a sistat brusc serviciile

A fost declarată stare de alerta în județul Maramures din cauza gunoaielor. Decizia a fost luată printr-o hotărâre aprobată la nivel național. Potrivit acesteia, pe o perioadă de 6 luni, deșeurile menajere urmează să fie tratate și depozitate la operatori autorizați din județul Bihor.

Autoritățile din Maramureș au cerut declararea stării de alertă la nivelul județului din cauza că nu au mai putut găsi soluții privind depozitarea gunoaielor.

De luni de zile, deșeurile menajere erau plimbate dintr-un județ în altul, iar recent operatorul depozitului ecologic de la Sânpaul, județul Mureș, cu care era contract de depozitare, a anunțat sistarea bruscă a serviciilor.

Drept urmare, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat declararea stării de alerta si astfel potrivit hotărârii, pe o perioadă de 6 luni tratarea și depozitarea deșeurilor din  Maramureș vor fi asigurate de operatori autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea.

Totodată, Prefectura Maramureș va raporta lunar, Departamentului pentru Situații de Urgență, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cluj: Dosar penal în urma plângerilor făcute de o angajată a Jandarmeriei Maramureș. Șeful instituției, cercetat pentru hărțuire sexuală și abuz