Confidenţialitate

Cluj: Dosar penal în urma plângerilor făcute de o angajată a Jandarmeriei Maramureș. Șeful instituției, cercetat pentru hărțuire sexuală și abuz

A fost deschis dosar penal în urma plângerilor făcute de o angajată a Jandarmeriei Maramureș la adresa șefului instituției. Parchetul Militar din Cluj transmite că este vorba despre două infracțiuni: hărțuire sexuală și abuz de autoritate.

După ce sesizarile de la Jandarmeria Maramureș potrivit cărora șeful instituției, colonelul Marcel Petru  Florișteanu, a fost acuzat de hartuire sexuală, agresiune și abuz în serviciu au fost făcute publice, s-a deschis o anchetă. În prima etapă, Corpul de Control al Jandarmeriei Române a efectuat verificări  la unitatea din Baia Mare dar până în prezent rezultatele nu au fost comunicate.

Între timp, Parchetul Militar Cluj ne-a confirmat în mod oficial că s-a înregistrat un dosar penal pentru două infracțiuni: hărțuire sexuală și abuz de autoritate. Procurorii militari nu au menționat însă cine este persoana vizată.

În răspunsul de la Parchet se menționează că plângerea este făcută de un cadru militar al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, care a reclamat că a fost victima unei conduite necorespunzătoare la locul de muncă din partea unui superior.

Procurorul militar, căpitan magistrat George Ion Pop, arată că imediat după înregistrarea cauzei penale, prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus începerea urmăririi penale in rem relativ la infracțiunile de hărțuire sexuală și abuz de autoritate.

După administrarea probatoriului necesar investigării faptelor penale reclamate, se vor lua măsurile procesuale necesare în cauză.

Reamintim că una dintre fostele angajate care și-a dat demisia a făcut plângere penală, în care spune că șeful său a chemat-o în birou și a încercat să o sărute cu forța.

Aceasta a depus ca proba la dosar și o înregistrare. Inspectorul șef a declarat însă că nu este vinovat.

Citește și: A ajuns în România primul convoi cu tehnică militară franceză