Confidenţialitate

Stadionul Giulești a fost preluat oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid | GALERIE FOTO

După doi ani şi două luni, s-au incheiat lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti iar arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

Investiţia statului a fost de 185 de milioane de lei. Preşedinta Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, Vali Caciureac, a declarat că arena va putea fi folosită cel mai târziu la sfârşitul lunii februarie.

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de peste 40.500 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic.

Pe lângă terenul de fotbal, exista săli de antrenamente pentru karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, una de recuperare şi o pistă de atletism.

Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare, cabinet medical, zonă de testare antidoping, magazine și o zonă de luat masa pentru public şi 75 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi, spaţii pentru mass-media și peste 900 de locuri pentru VIP.

În instalația de nocturnă a fost montat şi un sistem de jocuri de lumini tip Digital MultipleX.

Aceasta este a treia arenă finalizată dintre cele patru pe care statul român şi-a asumat să le modernizeze cu ocazia EURO 2020, după Arcul de Triumf şi Steaua.

Lucrările la cel de-al patrulea stadion, Dinamo, nu au început încă din cauza unor probleme juridice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Adriana Sârbu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Reuters: Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă sunt organizate în condiții drastice de securitate sanitară | AUDIO