SRI: Un cetățean irakian va fi expulzat din România. E acuzat de propagandă teroristă pe internet

Un irakian va fi expulzat din România, anunță Serviciul Român de Informații.

Bărbatul făcea propagandă pe internet în speranța că va atrage alte persoane de religie musulmană spre ideologia grupării teroriste Daesh.

În urmă cu două zile, un alt bărbat, pakistanez, a fost expulzat din România, după ce a fost prins că pentru că făcea propagandă pe internet pentru grupări teroriste.

 

Irakianul a intrat în atenția SRI în anul 2013, la scurt timp după sosirea în România în baza unei vize de studii.

Potrivit Serviciului Român de Informații, bărbatul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale.

S-a remarcat, între altele, printr-un profil religios radical și a manifesta în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi de musulmanii şiiţi.

La propunerea SRI, procurorii au sesizat Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii l-au declarat pe acesta indezirabil:  în următorii 10 ani nu are voie să intre în România.

Este al doilea caz de acest fel după ce judecătorii au decis, marți, cA un alt bărbat de origine pakistaneză să fie expulzat.

El intrase ilegal, anul trecut, în România,  făcea propagandă pe internet pentru anumite grupări teroriste și era interesat de fabricarea dispozitivelor explozive improvizate.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS