SRI poate lucra și fără legea Big Brother și cea privind cartelele prepay

Ofițerii SRI care luptă împotriva terorismului își pot face treaba și fară așa zisa lege Big Brother și cea privind reținerea datelor personale la achiziția cartelelor telefonice prepay.

Mărturisirea aparține chiar fostului șef al Direcției pentru Prevenirea și Cobaterea Terorismului, generalul maior (r) Ion Ștefănuț.

Generalul Ion Ștefănuț susține că în acest moment, cele două legi cerute insistent de SRI pot ajuta, însă ele pot conține și ,,un sâmbure, chiar ascuns, al unor viitoare abuzuri,,.

În plus, spune fostul șef în cadrul SRI, disputa ar trebui rezolvată de Parlament.

VIDEO

Anul trecut, Curtea Constituțională a stabilit că Legea Big Brother, care prevede stocarea temporară a datelor privind activitatea pe Internet, dar și legea privind achiziția de cartele prepay încalcă legea fundamentală.

După atacurile de la Paris, SRI și Ministerul pentru Societatea Informațională au reluat discuțiile pentru o eventuală modificare a lor.

Pe de altă parte, Generalul în rezervă Ion Ștefănuț, care a condus structura antitero a SRI timp de 16 ani, susține că între atacatorii de Paris și unii străini expulzați de SRI din România există asemănări.

Din 2001 și până anul trecut, judecătorii români au expulzat, la cererea SRI aproximativ 350 de persoane.

Fostul șef al Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI spune că pentru potențialii atacatori, România a rămas spațiu de tranzit, de operațiuni financiare și prozelitism radical.

VIDEO

Interviul integral acordat de generalul maior (r) Ion Ștefănuț Ancăi Grădinaru îl puteți asculta aici.