SRI a avertizat că la Protestul Diasporei pot apărea violențe

Serviciul Român de Informații a transmis note că ”protestul Diasporei” ar putea escalada și ar fi putut deveni unul violent, a spus senatorul PSD Claudiu Manda, după audierea șefului SRI.

Eduard Hellvig a fost audiat mai bine audiat de opt ore şi jumătate în Comisia Parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

A fost sau nu protestul din 10 august – o lovitură de stat? Asta a încercat să afle joi și Comisia parlamentară.

Fără prea mare succes, SRI spune că nu are ce să-și reproșeze – pentru că a colaborat cu instituțiile statului, spune Claudiu Manda, Preşedintele Comisiei.

„A spus (directorul SRI ) că au existat note trimise Ministerului de Interne, Jandarmeriei, a identificat beneficiarii acestor note trimise şi înainte şi după evenimentele din 10 august. SRI spune că nu are ce să şi reproşeze, însă concluzia a fost ca în perioada imediat următoare toate informările transmise structurilor beneficiare, inclusiv consilierului preşedintelui, să ne parvină şi nouă, ca să ştim ce au cuprins. Sigur că au fost inclusiv informaţii că exista pericolul ca protestul paşnic va escalada şi va deveni vioelnt, rămâne să vadem ce conţin aceste note”, a declarat Claudiu Manda.

Tot joi, a fost audiată, dar la Parchetul General, Minsitrul de Interne.

Comisia din Parlament așteaptă acum mai multe documente de SRI – pentru a întelege mai bine în ce au constat informările de la Serviciul Român de Informații.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS