Confidenţialitate

Spune TE IUBESC, de Dragobete, în direct în Clubul de Seară

Ediție specială, de Dragobete, în cel mai mare club din România, deschis de luni până joi pe frecvenețele Europa FM începând cu ora 21. Toader Păun deschide liniile telefonice și numărul de WhatsApp 0728.111.222 pentru a face auzite în această seară mesajele de dragoste, dar mai ales piesele pe care cuplurile aflte pe frecvențele noastre își trăiesc poveștile de iubire.

De la ora 19 la 21 la Europa FM se vor asculta cele mai frumoase piese de dragoste și mesajele îndrăgostiților se vor face auzite în direct în Clubul de Seară.

Dragobetele sărută fetele”

Sărbătoarea de Dragobete are rădacini adânci în cultura românească, legenda spunând că aceasta se întinde încă din era dacică.

Aceeaşi legendă afirmă că Dragobete, tânăr voinic şi chipeş, fiul babei Dochia, a fost ales drept ocrotitorul iubirii autohtone.

Cea mai cunoscută expresie care însoteşte sărbătoarea iubirii la români este „Dragobetele sărută fetele”.

Expresia provine de la cea mai cunoscută şi profundă tradiţie de Dragobete: imediat după prânz, în satele româneşti unde se celebra iubirea, tinerii se întorceau de la pădure, cu bucheţelele de flori de primăvară.

În acel moment, în vatra satului, avea să debuteze ritualul de peţire: flăcăii alergau fecioarele pe care le plăceau, în încercarea de a le săruta şi de a le împărtăşi astfel, dragostea lor.

Dacă fata se lăsa prinsă şi sărutată, acest lucru urma să ducă la logodna şi apoi căsătoria celor doi, eveniment marcat de spor şi noroc, întrucât s-a desfăşurat sub semnul zeului iubirii.