Sporuri mai mari pentru 28.000 de polițiști de la 1 februarie

Salarii mai mari pentru 28.000 de poliţişti din februarie – cel puțin așa anunță Ministerul de Interne într-un comunicat.

Majorarea este posibilă prin modificarea unor sporuri. Astfel, sporurile de risc și suprasolicitare neuro-psihică vor crește de la 5% la 10%.

„Dintre cei peste 28.000 de poliţişti, fac parte, spre exemplu, poliţiştii de la acţiuni speciale şi poliţiştii cu atribuţii pentru cercetarea la faţa locului: judiciarişti, criminalişti, pirotehnişti, conductori câini, etc.” Ministerul Afacerilor Interne

De asemenea, polițiștii din domeniul arest-transfer vor primi o indemnizație de 5 % pentru paza și supravegherea deţinuţilor ori arestaţilor preventiv.

„Începând cu anul 2018, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii. Aceste majorări vin pentru stimularea unor poliţişti care desfăşoară activităţi deosebite şi care sunt similae cu cele de poliţie judiciară.” Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne precizează că niciun angajat nu va avea un salariu brut mai mic de 1.900 de lei – fără bonusuri.

Conducerea instituției estimează că venitul salarial net va crește cu 4-5 procente din această lună (ianuarie 2018).

În 2018 se vor menține drepturile de echipament și hrană acordate polițiștilor și se va plăti suplimentul de 75% pentru orele lucrate în weekenduri sau în zilele de sărbătoare legale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS