Sportul românesc în 2019: An preolimpic, Simona Halep își apără supremația iar naționala de tineret merge la Euro

În 2019 Simona Halep începe o nouă etapă în fabuloasa ei carieră.

După al doilea sezon consecutiv încheiat pe primul loc WTA, lidera mondială a încetat colaborarea de succes cu Darren Cahill. Ea încă nu și-a găsit un nou antrenor – va porni deocamdată cu un staff format din fizioterapeutul Andrei Cristofor și preparatorul fizic Teo Cercel, la care se adaugă Vasile Antonescu, ca sparring partner.

După triumful de la Roland Garros, Simona țintește spre un nou trofeu de Grand Slam. Pentru Australian Open se va pregăti doar la Sydney, sărind astfel peste turneele de la Shenzen și Sankt Petersburg, la care a participat în 2018.

Turneul de la Sydney este programat în perioada 7-13 ianuarie iar Open-ul Australiei debutează imediat după, la 14 ianuarie.

Anul viitor este unul foarte important pentru viitorul fotbalului românesc. Cu o generație considerată ca fiind de mare perspectivă, naționala de tineret a României își va măsura forțele la Euro 2019 cu reprezentative de top la nivelul U21.

După ce a terminat neînvinsă în preliminarii, selecționata pregătită de Mirel Rădoi la va înfrunta la turneul final din Italia pe Anglia, Franța și Croația. Competiția se va desfășura între 16 și 30 iunie.

În Liga Întâi se anunță o nouă luptă palpitantă pentru titlu.

Intrat în pauză de iarnă, campionatul se reia la începutul lunii februarie, pentru ultimele etape care vor decide echipele calificate în play-off, respectiv play-out. După prima parte a sezonului regulat, liderul CFR Cluj are un avans de 6 puncte față de FCSB iar CS Universitatea Craiova este pe 3, la 8 puncte în urmă.

Celelalte poziții de play-off sunt ocupate de Sepsi Sf. Gheorghe, FC Viitorul și Astra Giurgiu.

2019 este an preolimpic. În 2020 urmează Jocurile de la Tokyo astfel că federațiile olimpice din România, cum ar fi cele de canotaj sau gimnastică, vor trage tare pentru a-și asigura o prezență cît mai numeroasă la ediția din Japonia.

Și naționala de handbal feminin va încerca să obțină biletele pentru Tokyo – la Campionatul Mondial găzduit chiar de Japonia. Turneul final este programat în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie iar România este calificată direct, după ce în 2018 a ajuns pînă în semifinalele Europeanului din Franța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS