Spitalul Municipal Rădăuți, blocat de numărul mare de pacienți trimiși de alte unități

Medicii de la Spitalul Municipal Rădăuți reclamă că lucrează ca pe front, iar numărul cazurilor trimise de la celelalte spitale din județul Suceava este mult prea mare.

Aceștia spun că în ritmul actual nu vor mai rezista mult timp și fac apel la colegii din celelalte unități medicale să trieze mai atent pacienții pe care îi transferă la Rădăuți.

Medicii de la Spitalul Municipal Rădăuți au răbufnit după ce în noaptea de luni spre marți, la urgențele acestei unități au ajuns aproape simultan 13 ambulanțe cu pacienți.

Singurul medic care era de gardă s-a declarat depășit de situație și a făcut apel la colegii din județ pentru a da dovadă de mai multă înțelegere.

Medicul Alina Șorodoc a mărturisit că la un moment dat avea 20 de paturi pline cu pacienți care trebuiau evaluați și alte 10 ambulanțe care așteptau la poarta spitalului.

Practic, s-a creat un blocaj și asta ca urmare a personalului insuficient din Spitalul Municipal Rădăuți.

Medicul urgentist care a vorbit despre ceea ce se petrece în acest spital spune că zilnic ajung circa 100 de pacienți, iar asta se întâmplă de săptămâni bune, fără a se întrezări vreo îmbunătățire în perioada următoare.

Alina Șorodoc a făcut apel la colegii din județ, în special către cei de la Unitatea Primire Urgențe Suceava, să preia mai multe cazuri, mai ales că aici este suficient personal și aparatură medicală.

Între timp, la Spitalul Municipal Rădăuți au fost confirmate 28 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale, ceea ce face și mai spinoasă problema preluării pacienților direcționați de la alte unități medicale din județ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS