Confidenţialitate

Spitalul Municipal Făgăraș refuză să preia pacienți cu coronavirus | AUDIO

Conducerea Spitalului Municipal Făgăraș consideră că ministrul Sănătății ar trebui să își asume transferul pacienților cu noul coronavirus într-o comunitate fără îmbolnăviri.

Ministerul a transmis că toate unitățile trebuie să respecte, fără excepție, ordinul prin care sunt desemnate spitale-suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Spitalul din orașul brașovean a anunțat că refuză să preia pacienți infectați cu Sar-Cov2 din alte părți.

Unitatea medicală este un mică, dar bine organizată.

Măsuri pentru evitarea infectării cu noul coronavirus s-au luat înaintea celor de la nivel național. Poate de aceea, sau doar norocul, a făcut ca, în Țara Făgărașului, să nu fie nici un caz de COVID-19 .

Comunitatea vrea să protejeze acest statut și anunță că refuză să primească pacienți infectați cu noul coronavirus, tocmai pentru a evita răspândirea acestuia, ne-a declarat Mariana Câju, șefa Consiliului de Administrație al spitalului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mariana Câju spune că, înainte de apariția Ordinului de ministru care stabilește spitalele-suport pentru COVID-19, a trimis memorii prin care a cerut ca cel din Făgăraș să nu se afle pe lista. Solicitarea sa a rămas fără rezultat.

Primarul Gheorghe Sucaciu sprijină decizia Spitalului Municipal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Spitalul din Făgăraș nu este singurul care nu își dorește să trateze exclusiv cazuri COVID.

Iar multe dintre cele aflate pe lista nu au dotările necesare.