Spitalul Monza îl va da în judecată pe italianul Matteo Politi, alias Matthew Mode, care a pretins că este medic

Grupul Monza România anunţă că există toată deschiderea din partea instituţiei, în legătură cu investigaţia care îl priveşte pe Matteo Politi, un tânăr italian care s-a prezentat drept medic, folosind diplomă și o identitate falsă.

În acest fel, el a reușit să se angajeze și să opereze la mai multe clinici din București, printre care și la spitalul Monza, unde a fost dat în vileag de asistentele surprinse că așa-zisul medic nu știa cum să țină mâinile după igienizare.

Grupul Monza se declară parte lezată în acest context şi a iniţiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi – se arată într-un comunicat de presă.

În comunicat se mai spune :

„Acesta (Matteo Politi, alias Matthew Mode, potrivit actelor false – n.r.) a solicitat o colaborare, în decembrie 2018, cu Grupul Monza pentru o intervenţie chirugicală a unei paciente a lui Matteo Politi. În vederea acestei colaborări, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică. Menţionăm că a fost realizată o singură intervenţie chirurgicală. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018, pentru o pacientă căreia Matteo Politi îi oferise, în prealabil, consultaţie preoperatorie într-o altă instituţie medicală.
Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către Matteo Politi.

Întreaga echipă a Grupului Monza România va lucra în strânsă legătură cu toate instituţiile implicate în ancheta referitoare acestui caz.
Până la această colaborare punctuală, din decembrie 2018, Matteo Politi nu a mai avut nicio altă colaborare cu Grupul Monza (din Italia sau din România).”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS