Confidenţialitate

Spitalul Județean din Bistrița intră în carantină din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid | AUDIO

Cu un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, Spitalul Județean din Bistrița intră în carantină. Asta înseamnă că accesul vizitatorilor nu mai este permis.

Spitalul Județean de Urgență  Bistrița a reinstituit carantina, după ce numărul cazurilor de COVID 19  a ajuns la 17. Astfel, începând de astăzi, vizitarea bolnavilor din spital este interzisă, inclusiv aparținătorilor vaccinați.

Gabriel Lazany, directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița explică situația:

”Din începutul lunii iunie am avut o perioadă de relaxare, în sensul că am permis vizitarea pacienților în zilele de marți-vineri, într-un interval orar scurt. Din păcate, ca măsură de precauție, începând de astăzi, acest lucru nu mai este posibil”.

În același timp, medicii se așteaptă ca numărul noilor cazuri de coronavirus să crească în perioada următoare în condițiile în care mulți bistrițeni se vor întoarce din concediul de vară

”Luna august e luna concediilor, mai ales în țările din vestul Europei, s-ar putea ca la ei să pornească anumite focare de infecție”.

Printre cei 17 pacienți cu Sars-Cov-2 internați la La Spitalul Județean Bistrița se află și un minor, iar un altul are nevoie de îngrijire de terapie intensivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Andron