DEVA: Spitalul Județean de Urgență va fi dedicat pacienților cu coronavirus

Prefectul judeţului Hunedoara, transforma, prin ordin, Spitalul Județean de Urgență Deva în unitate medicală pentru preluarea pacienților cu „COVID-19”.

Până acum, acești bolnavi erau duși la Timișoara.

Hotărârea fost luată după ce Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a anunțat că nu va mai prelua bolnavi din județul Hunedoara.

În aceste condiții, prefectul județului, Vasilică Potecă, a decis prin ordin să transforme Spitalul Județean de Urgență Deva în unitate medicală care va prelua pacienții cu „COVID-19”, iar celelalte nouă spitale și două sanatorii din județ să devină unități sanitare de suport.

În județul Hunedoara au fost înregistrate până acum 32 de cazuri de coronavirus, ultimele două chiar doi medici de la Secția de Oncologie de la spitalul din Deva.

Și Prefectura Arad a anunţat, astăzi, că Spitalul TBC din Arad va fi operaţionalizat la capacitate maximă, iar în “situaţia în care pacienţii arădeni nu vor mai avea acces la serviciul medical de la Timişoara, aceştia vor fi primiţi şi trataţi” la unitatea medicală pregătită în Arad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS