Confidenţialitate

Spitalul Judeţean Constanţa introduce brăţări de identificare a persoanelor internate, după cazul pacienţilor confundaţi

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa va introduce brăţări de identificare pentru pacienţi, în prima fază pentru cei aflaţi în stare gravă, urmând ca apoi măsura să fie extinsă la toate persoanele internate în unitatea medicală, decizia fiind luată ca urmare a evenimentului în urma căruia un pacient a fost confundat cu un coleg de salon, familia fiind anunţată că a murit.

Brăţările vor conţine mai multe date de identificare, printre care numele pacienţilor şi numărul patului.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a luat această măsură după ce un pacient a fost confundat cu un coleg de salon, familia fiind anunţată că a murit.

Săptămâna trecută, rudele unui pacient au fost anunţate că acesta a murit, iar în momentul în care au mers la morgă au descoperit că era vorba despre o altă persoană, bărbatul decedat fiind un coleg de salon.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a declanşat o anchetă administrativă în acest caz, care va stabili cine se face vinovat de această eroare, dacă a fost vorba despre o asistentă medicală sau de medicul de gardă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale.

Mihaela Mincu, fiica bărbatului care a fost declarat decedat din greşeală, a povestit că tatăl ei, în vârstă de 88 de ani, era internat în acelaşi salon cu un bărbat de 67 de ani, ambii având aceeaşi afecţiune şi acelaşi tratament.

Săptămâna trecută, femeia a fost anunţată de către reprezentanţii spitalului că tatăl ei a murit. Ea a făcut toate cumpărăturile necesare înmormântării, dar în momentul în care a mers la morgă să ridice cadavrul a descoperit că este vorba despre un alt bărbat.

Femeia spune că se gândeşte să dea în judecată Spitalul Judeţean Constanţa pentru această eroare.