Spitalul din Onești, primul din țară dotat cu tuneluri dezinfectante cu triplă acțiune

Un nou ajutor în lupta cu noul coronavirus vine de la Onești, unde un producător local a venit cu un nou concept: tunelul de dezinfecție.

Spitalul din localitate, care este unitate de suport pentru COVID-19, are deja instalate două tuneluri, iar alte trei urmează să fie amplasate în unitatea sanitară.

Tunelul este deja solicitat și de alte spitale din țară, mai ales că are o acțiune triplă: folosește dezinfectant, ultraviolete și măsoară și temperatura.

Spitalul Municipal Onești, unitate suport pentru COVID, este primul spital din țară unde funcționează deja două tuneluri dezinfectante.

Este vorba despre o concepție 100% locală, sistemul dezinfectant propus de dezvoltatorii proiectului având triplă acțiune.

Substanțe dezinfectante sunt pulverizate în tunel pe haine, mâini și corp, în timp ce tălpile încălțămintei sau roțile tărgilor sunt curățate pe un covor îmbibat cu soluție.

În sistem acționează și ultravioletele, care distrug agenții patogeni, iar un termometru citește automat temperatura oamenilor care trec prin tunel.

Proiectul s-a dovedit extrem de eficient, iar producătorul are deja comenzi.

Prioritate la execuție și livrare au unitățile medicale din linia întâi și spitalele suport în care ajung pacienți infectați cu noul coronavirus.

Printre spitalele care au făcut deja demersuri ca să achiziționeze două tuneluri de dezinfectare cu triplă acțiune se numără și spitalul din Buhuși.

Reprezentanții unității sanitare fac apel la solidaritatea oamenilor pentru a putea cumpăra aceste sisteme, ce s-au dovedit deja eficiente prin modul în care acționează.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS