Confidenţialitate

Spitalele de pediatrie din SUA, sub presiune din cauza numărului mare de viroze respiratorii | AUDIO

Spitalele de pediatrie din Statele Unite sunt sub presiune din cauza numărului mare de viroze respiratorii mai ales în rândul copiilor mici. Ca să facă față, unele unități medicale au ridicat corturi ca să poată crește numărul de paturi, iar altele au anulat operațiile planificate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Copiii mici și vârstinicii sunt cei mai expuși infecțiilor cauzate de virusul sincițial respirator, cunoscut ca VSR. Din această cauză, în Statele Unite mor anual aproximativ 14.000 de adulți de 65 de ani și peste și până la 300 de copii cu vârsta mai mică de 5 ani, scrie New York Times.

Anul acesta, numărul celor care s-au îmbolnăvit grav a crescut rapid în toamnă și rămâne foarte ridicat. La mijlocul lunii trecute, oficialii din domeniul sănătății din California au raportat decesul unui copil infectat atât cu gripă cât și cu VSR.

Potrivit autorităților americane, mai mult de trei sferturi din paturile de spital pentru copii erau pline în noiembrie, deși experții spun că aceasta este probabil o subestimare, scrie BBC.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Stocurile de vaccin gripal depozitele statului, pe terminate. Ministerul a comandat mai puține doze pentru a nu face risipă | AUDIO