Confidenţialitate

Spectacolul “Cântăm imnul împreună”, la 170 de ani de la compunerea Imnului Naţional – GALERIE FOTO

La împlinirea a 170 de ani de la compunerea imnului național în Șcheii Brașovului, “Deșteaptă-te Române” a răsunat în Piața Sfatului din Brașov. 

În Piața Sfatului din Brașov a avut loc un moment emoționant dedicat Imnului României. Brașovenii, dar și turiștii, au fost invitați în centrul orașului să intoneze la unison imnul României.

La eveniment au participat juni din Șcheii Brasovului și Brașovechi, ansamblul Măgura, iar Corul Corona Melos al Liceului de Muzică Tudor Ciortea din Brașov și alți soliști au cântat pentru public muzică națională și cântece patriotice. Pe scena din Piața Sfatuluia fost interpretată în premieră melodia “Pentru ține, Românie!”, dedicată Centenarului.

Spectacolul intitulat “Cântăm imnul împreună” a fost organizat de Primăria Municipiului Brașov și AMB şi face parte din proiectul Caravana Marii Uniri, o inițiativă la nivel național a postului de radio Europa FM.

Braşov este orașul în care în mai 1848, în grădina preotului Bonifatie Pitiș, poetul Andrei Mureșanu și muzicianul Gheorghe Ucenescu și-au unit eforturile pentru a crea un cântec patriotic mobilizator.

Versurile imnului “Deșteaptă-te Române”, au fost intitulate inițial “Un răsunet”, iar melodia a fost adaptată după o veche priceasnă de către compozitorul șcheian Gheorghe Ucenescu.

Cele mai emoționante momente din spectacolul “Cântăm imnul împreună” au fost surprinse în imagini pentru europafm.ro de Marius Mantea.