Confidenţialitate

Specialiștii INSEMEX din Petroșani vor cerceta cauzele exploziei de la rafinăria Rompetrol

O echipă de specialiști de la institutul INSEMEX Petroșani a plecat marți dimineață la Constanța. Ei sunt cei care vor cerceta evenimentul de la Rompetrol, acolo unde, în urmă cu o săptămână, a avut loc o explozie, urmată de un puternic incendiu cu mari degajări de fum.

O echipă formată din șase cercetători, specialiști ai Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, face verificarea la fața locului a exploziei produse la rafinăria Rompetrol miercurea trecută.

Potrivit directorului general al instituției, Artur George Găman, amprenta accidentului a fost conservată și, după verificarea la fața locului, cercetătorii din Petroșani vor face și expertiza în laborator pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii acestei explozii.

Reamintim că în data de 21 iunie, s-a produs o explozie urmată de un incendiu pe platforma Rompetrol Rafinare, la instalația de prelucrare țiței. Peste 70 de pompieri au lucrat la stingerea incendiului mai bine de 3 ore și, din fericire, nu au existat victime.

Sursă foto: Amator