Confidenţialitate

Specialiștii CNATDCU anunță până la sfârșitul lunii, dacă ministrul Petre Tobă a plagiat sau nu

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, anunță că teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă este analizată în această perioadă, iar un verdict va fi dat până la sfârșitulu acestei luni.

Petre Tobă a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat obținută în anul 2011.

Un verdict în devafoarea ministrului de Interne ar putea duce la schimbări în Guvern, ținând cont de faptul că ministrul Educației a declarat că nu va accepta să rămână într-un Executiv din care face parte un plagiator.

Recent, Comisia Națională de a Aterstare a diplomelor a stabilit că și fostul premier Victor Ponta dar și fostul vicepremier Gabriel Oprea au plagiat.

Ministrul Educației i-a retreas deja titlul de doctor lui Victor Ponta.

În acest context, joi, Baroul București va analiza cererea de excludere a fostului premier din avocatură, dat fiind că Victor Ponta a intrat în barou fară examen, în baza titlului de doctor în drept.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că recenta pronunțare a mai multor verdicte de plagiat este doar un prim pas pentru reformarea învățământului universitar.

Șeful statului a declarat la Formul Organizaţiilor Studenţeşti din România că învățământul universitar are nevoie de repectarea unor reguli de etică încă din primul an de studiu.