Confidenţialitate

Specialiștii arată cum ne putem proteja în fața atacurilor informatice | AUDIO

Specialiștii în securitate informatică recomandă atenție sporită la e-mailurile pe care le primiți din partea unor companii.

Bitdefender a identificat o campanie de e-mailuri înșelătoare trimise în numele unor companii precum Poșta Română, Banca Transilvania, GLS sau DHL cu scopul de a instala pe calculatorul infectat acțiuni de spionaj.

Cu alte cuvinte, atacatorii au acces la informațiile stocate și activitatea de pe calculator sau telefon.

Au fost vizate în special calculatoare din instituțiile publice, a spus la Europa FM Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender:

Majoritatea țintelor acestor campanii sunt sisteme ce par din instituții publice. Din start, atacatorii și-au selectat foarte bine țintele. Mesajele primite sunt extraordinar de bine concepute, folosesc logo-urile companiilor respective, nu conțin greșeli gramaticale și par foarte legitime.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cea mai simplă cale de a verifica dacă un e-mail a fost sau nu trimis de o organizație anume este să accesăm site-ul oficial sau să sunăm direct la organizația respectivă. Dar mai sunt și alte semne care ne pot indica o tentativă de phishing, mai spune Liviu Arsene:

Puteți verifica adresa de e-mail de la care ați primit acel mesaj. Deși adresa pare să vină de la firma respectivă, numele, adică partea din față dinainte de domeniu, nu seamănă deloc cu adresa obișnuită de la firma respectivă.

Puteți să nu dați click pe link-urile respective, puteți duce mouse-ul deasupra textului și puteți vedea pagina către care sunteți redirecționați. Dacă nu seamănă deloc cu numele organizației care va trimis e-mailul, înseamnă că este ceva suspect în spate. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Specialiștii în securitate informatică ne amintesc că programele antivirus instalate pe calculator ne feresc de atacurile hackerilor.