Spania va folosi “rezervele” contra României în Cupa Davis

Spania nu va veni cu cei mai bun jucători la Cluj, la meciul de Cupa Davis cu România.

În absența fostului lider mondial Rafael Nadal, care este accidentat și a lipsit și de la Wimbledon, căpitanul nejucător al ibericilor – Conchita Martinez i-a convocat pentru întâlnirea din week-end-ul 15-17 iulie, pe Roberto Bautista Agut: numărul 15 ATP, Feliciano Lopez: al 21-lea în clasamentul mondial, Pablo Carreno Busta: plasat pe poziția a 46-a și Marc Lopez al 18-lea în ierarhia de dublu.

N-au fost chemați “veteranii” David Ferrer și Fernando Verdasco: numerele 14 și 52 ATP. Căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel a ales și el cei patru tenismani pe care se va baza la meciul cu Spania.

La simplu vor juca Marius Copil – numărul 174 în  clasamentul mondial și Adrian Ungur – al 187-lea în ierarhia profesionistă. Dublul va fi mult mai valoros, fiind format din Horia Tecău, aflat pe locul al 6-lea în lume și Florin Mergea, clasat pe treapta a 13-a.

Andrei Pavel declară că românii vor avea un avantaj important, fiindcă vor juca la Cluj, în fața unui public entuziast, chiar dacă diferența mare de valoare îi face pe iberici favoriți incontestabili.

Echipa va începe pregătirea încă de sâmbătă în Sala Polivalentă din orașul ardelean, iar Florin Mergea și Horia Tecău vor ajunge în țară duminică, deși ambii au fost deja eliminați de la Wimbledon.

Câștigătoarea meciului de Cupa Davis dintre România și Spania joacă apoi într-un baraj de calificare în Grupa Mondială a competiției.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS