Confidenţialitate

Spania şi Israelul, în semifinalele Campionatului European Under-21

Selecţionatele de tineret ale Spaniei şi Israelului s-au calificat, sâmbătă, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din România şi Georgia.

Spania, care a câştigat grupa României, a dispus de Elveţia cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe Stadionul Giuleşti din Bucureşti.

Sergio Gomez (68) a deschis scorul pentru iberici, Elveţia, viitoarea adversară a României în preliminariile ediţiei din 2025, a egalat in extremis prin Zeki Amdouni (90+1), dar Juan Miranda (103) a reuşit golul victoriei echipei Spaniei în prelungiri, notează Agerpres.

În penultimul act, Spania va înfrunta câştigătoarea din meciul Franţa – Ucraina.

Israelul a trecut de Georgia cu 4-3, la loviturile de departajare, după ce scorul a fost egal, 0-0, la capătul prelungirilor de la Tbilisi.

Pentru israelieni au transformat Gil Cohen, Omri Gandelman, Anan Khalaili şi Oscar Gloukh, iar pentru gazde au înscris. Irakli Azarov, Zuriko Davitaşvili şi Ghiorghi Moistsrapişvili.

Portarul Daniel Peretz a fost din nou providenţial, apărând şutul lui Ghiorghi Gogua, în timp ce Saba Hvadaghiani a tras în bară.

În semifinale, Israelul va înfrunta Portugalia sau Anglia.