Confidenţialitate

SUA: Curtea Supremă a anulat obligația de vaccinare anti-COVID impusă angajaților din companiile mari | AUDIO

În Statele Unite, Curtea Supremă a anulat obligația de vaccinare anti-COVID impusă de președintele Joe Biden în companiile mari. Angajații care nu se imunizau erau nevoiți să se testeze săptămânal și să poarte mască de protecție.

Curtea Supremă din SUA consideră că administrația Biden nu are autoritatea să dea un astfel de ordin, care să oblige angajații din companiile cu peste 100 de salariați să se vaccineze anti-COVID sau să se testeze în fiecare săptămână.

Peste 80 de milioane de persoane erau afectate de măsură.

Președintele Joe Biden s-a declarat dezamăgit de decizie. Le-a cerut liderilor de companii să pună ei în aplicare măsura.

Pe de altă parte, fostul președinte Donald Trump a salutat hotărârea Curții, pe motiv că astfel de obligații de imunizare ar fi afectat și mai mult economia.

Totuși, Curtea Supremă a decis că angajații medicali din unitățile care primesc fonduri de la guvern pot fi obligați să se vaccineze anti-COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Iulia Nagy

Citește și: DEȘTEPTAREA: Singura imprimantă de permise auto din Africa de Sud s-a stricat, sute de mii de șoferi circulă cu acte expirate