Spania raportează primul caz mortal de Covid-19

Un bărbat din regiunea spaniolă Valencia a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, devenind astfel prima victimă din statul iberic, potrivit Reuters.

Testele medicale au dovedit că pacientul, care a decedat pe 13 februarie, era infectat cu Covid-19.

În încercarea de a reduce răspândirea epidemiei de coronavirus, o serie de evenimente sportive se vor desfăşura fără public în Spania, iar conferinţele medicale vor fi anulate.

Autoritățile italiene iau în calcul instituirea unei noi zone roșii de carantină în nordul țării, întrucât epidemia capătă tot mai mare amploare.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 27 de noi decese în Peninsulă. Bilanțul total a urcat, în 12 zile, la 79 de cazuri mortale. Italia, devenită focarul Europei, numără peste 2.500 de îmbolnăviri. Cele mai afectate sunt regiunile Lombardia, Emilia Romagna și Veneto.

După ce şi-a anulat prezența la un eveniment religios în afara Romei, Papa Francisc a fost testat negativ pentru coronavirus, a scris cotidianul Il Messagero.

În vârstă de 83 de ani, Suveranul Pontif a fost nevoit să îşi întrerupă discursul în două rânduri, duminică, din cauza unor reprize de tuse.

La nivel mondial, au fost raportate 3.100 de decese. Numărul îmbolnăvirilor depășește 90.000.

Prezența Covid-19 a fost anunțată în peste 70 de state și teritorii.

România a raportat, marți, al patrulea caz de coronavirus.

Autorităţile ucrainene au raportat, marţi, primul caz de nou coronavirus. Pacientul este un bărbat din regiunea Cernăuţi. Grupul de Comunicare Strategică de la București transmite că a fost deschisă o anchetă epidemiologică: ”Cu privire la cetăţeanul ucrainean infectat cu COVID-19 şi care ar fi revenit din Italia, prin România, Grupul de Comunicare Strategică precizează că, la acest moment, autorităţile române sunt în dialog cu autorităţile ucrainene.”

Probele biologice prelevate au fost trimise pentru teste suplimentare la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a anunțat Ministerul Sănătății de la Kiev.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS