Confidenţialitate

Papa Francisc nu are coronaviroză. Este doar răcit

Îngrijorare și la Vatican din cauza epidemiei de coronavirus din Italia.

Papa Francisc, care iubește întâlnirile cu credincioșii, contactul direct cu oamenii este constrâns de mai multe zile să rămână doar la Vatican.

Papa Bergoglio, în vârstă de 83 de ani, este răcit, tușește și respiră cu dificultate , scrie “Il Messaggero”, adăugând că Suveranul Pontif s-a supus testului pentru coronavirus, iar rezultatul este negativ.

Totuși, ca măsură de precauție, la recomandarea specialiștilor, Papa și- a anulat toate întâlnirile din afara Statului Vatican și nu părăsește această zonă din Roma.

Papa Francisc trăiește de la vârstă de 21 de ani doar cu un plămân și jumătate, după ce în timpul tinereții i-a fost îndepărtată partea superioară a plămânului drept, din cauza unei infecții respiratorii.

În această perioadă, Papa continuă să țină slujbe în mica biserică de la Casa Sfânta Marta, reședința sa de la Vatican, dar își amână mai multe audiențe.

Totodată, Suveranul Pontif binecuvântează de la fereastră credincioșii care vin pentru tradiționala rugăciune Angelus din fiecare duminică.

Piața Sfântul Petru de la Vatican este, însă, din ce în ce mai goală de teama epidemiei de coronavirus.