Confidenţialitate

Spania: Persoanele vaccinate cu ambele doze pot intra fără restricții în țară

De astăzi, luni, 7 iunie, persoanele vaccinate cu ambele doze pot intra fără restricții în Spania. Condiția este să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau dozei unice în cazul serului produs de Johnos&Johnson.

Vaccinurile acceptate de Spania pentru cei care intră în țară sunt Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson, dar și vaccinurile chinezeşti. Acestea din urmă nu sunt aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente, dar sunt acceptate de autoritățile spaniole datorită administrării în număr mare a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

Printre cei care nu pot intra în Spania după noile condiții sunt cei care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia, ţări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Relaxarea restricțiilor pentru intrarea în Spania a fost luată de guvernul de la Madrid în încercarea de a relansa turismul, o sursă importantă de venituri. Spania a pierdut în primele patru luni ale acestui an aproape 20 de milioane de turişti.

Tot de astăzi, Spania va începe implementarea de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie. Acest document, în format digital sau tipărit şi prevăzut cu un cod QR, va atesta vaccinarea anti-COVID-19, testarea negativă sau imunizarea după o infectare anterioară.