Spania invinge Italia si cistiga Euro 2012

Reprezentativa iberica a scris istorie in fotbal – a invins Italia cu 4-0 si este prima nationala care cistiga doua campionate europene si unul mondial la rind.

Sustinuta din tribune de Rafa Nadal si baschetbalistul Pau Gasol, ‘Furia Roja’ s-a impus cu 4-0 in ultimul act gazduit de Stadionul Olimpic din Kiev. Jocul a fost decis inca din prima repriza: David Silva a deschis scorul in minutul 14, dupa o actiune personala ‘inventata’ de Fabregas, iar revelatia Jordi Alba a majorat diferenta dupa o pasa geniala trimisa de Xavi.

Dupa pauza, Italia a fost lovita de ghinion… Abia intrat pe teren, Thiago Motta s-a accidentat la coapsa si a trebuit sa iasa in momentul in care Cesare Prandelli efectuase deja toate cele trei schimbari. Nevoita sa joace in zece din minutul 62, Squadra Azzura nu a mai putut emite pretentii in fata fiestei spaniole iar Fernando Torres si Juan Mata au punctat pe final pentru 4 la 0.

Pe linga tripla istorica reusita cu doua europene si un mondial consecutive, Spania a devenit prima echipa din istorie care isi apara trofeul continental. Reprezentativa iberica va fi recompensata pentru succesul de la Euro 2012 cu un premiu de 7.5 milioane de euro.