Confidenţialitate

Spania: Furtuna Julietta a adus un val de zăpadă în Barcelona și un cod roșu de vreme rece | VIDEO

Vreme neobișnuită pentru mai multe regiuni ale Spaniei. În Barcelona, de exemplu, noaptea trecută a nins, iar furtuna Juliette a adus temperaturi neobişnuit de scăzute ajungând în anumite zone la -18 grade Celsius. Ca urmare, meteorologii au emis un cod roșu de vreme rece.

Temperaturile din Barcelona au scăzut sub pragul de îngheţ şi un strat de zăpadă cu grosimea de aproximativ 7 centimentri s-a așternut pe străzi.

A nins şi în insula Mallorca.

Iar meteorologii spanioli au emis un foarte rar cod roşu de vreme rece.

Condiţiile nefavorabile au dus la închiderea drumurilor, iar mulţi dintre rezidenţi au tremurat de frig în locuinţele lor, majoritatea fără sisteme de încălzire și dotate doar cu aer condiționat.

Localnicii s-au bucurat, însă de zăpadă.

Mai multe regiuni ale Spaniei se află sub incidenţa unui cod de ninsori şi vreme rece din cauza furtunii Juliette, care a adus valuri uriaşe şi vânturi ce au atins viteze de 80 de km/oră.

În această perioadă a anului, parcurile şi grădinile locale sunt de obicei pline de migdali înfloriţi, iar insula spaniolă Mallorca ar fi trebuit, în mod normal, să înregistreze valori diurne de 15 grade Celsius.

Foto: Twitter / Mago de Coz

Citește și: Știre falsă în online, cu privire la o așa zisă relocare a unor sisteme ale Armatei Române în Republica Moldova. MApN: Materialul este mincinos