Confidenţialitate

Știre falsă în online, cu privire la o așa zisă relocare a unor sisteme ale Armatei Române în Republica Moldova. MApN: Materialul este mincinos

Ministerul Apărării atrage atenția că în mediul online circulă o știre falsă care prezintă o așa zisă relocare a unor sisteme ale Armatei Române în Republica Moldova. Materialul este unul mincinos care folosește imagini de la antrenamente care au avut loc la Alba Iulia, transmise MapN. 

Un filmuleț care ar prezenta dislocarea unor echipamente militare din România în Republica Moldova apare în mediul online, iar pe platforma Twitter se vehiculează ideea că trupe românești au ajuns deja în Moldova, în contextul tensiunilor din regiunea Transnistria.

Sunt informații false, atrage atenția Ministerul Apărării de la noi.

Materialul video postat pe rețelele sociale a fost realizat în luna noiembrie 2022, la Alba Iulia, la antrenamentele legate de ceremonia pentru Ziua Națională a României.

În imagini apar sisteme Himars și Gepard, care se află în dotarea armatei române iar filmul este prezentat online ca fiind filmat în 27 februarie 2023.

Ministerul Apărării transmite că astfel de înregistrări au caracter senzaționalist și au o tentă panicardă.

Dacă sesizați informații sau știri false legate de exerciții militare puteți cere explicații oficiale pe site-ul inforadar.mapn.ro, mai transmite ministerul.

Citește și: Anul din spatele războiului în economia globală și românească. Specialiștii în finanțe: UE a evitat la limită o recesiune economică | AUDIO