Confidenţialitate

Spania: Cabinetul premierului Pedro Sanchez a primit un plic suspect înainte de cel care a provocat explozia la Ambasada Ucrainei

Plicurile suspecte, cu explozibili, au ajuns în Spania, nu doar la Ambasada Ucrainei și la una dintre cele mai mari baze militare din țară, ci chiar și cabinetul premierului Pedro Sanchez. Ultimul incident de acest fel a avut loc joi.

Vestea că și la cabinetul premierului a ajuns un colet suspect ce conținea un dispozitiv exploziv similar cu cel trimis Ambasadei Ucrainei a fost comunicată abia acum.

Astfel, autoritățile au comunicat că dispozitivul a fost primit la Palatul Moncloa pe 24 noiembrie și a fost depistat de serviciile speciale care filtrează corespondența.

Autoritățile Spaniole au intrat deja în alertă și au dispus sporirea măsurilor de securitate la toare reprezentanțile diplomatice și la clădirile publice.

Vă reamintim, miercuri un angajat al Ambasadei Ucrainei din Madrid a fost rănit ușor după ce a desfăcut plicul  ce conțineau dispozitivul exploziv.

Tot ieri, o companie din Spania care produce un tip de lansator de grenade ce a fost livrat Ucrainei a primit de asemenea un plic cu dispozitiv exploziv.

Joi, și serviciile de securitate de la centrul satelit al Uniunii Europene situat la o bază a forțelor aeriene din Torrejon, au descoperit un plic similar.

Foto: Shutterstock

Citește și: Spania: Un alt dispozitiv exploziv, ascuns într-un plic trimis unei baze aeriene din Torrejon