Confidenţialitate

Spania anunță primul caz de transmiere comunitară cu varianta Omicron. Pacientul nu a călătorit în zonele afectate de noua tulpină a SARS-CoV-2

În Spania, autoritățile au anunțat primul caz de transmiere comunitară cu varianta Omicron. Ce înseamnă acest lucru? Persoana nu avea istoric de călătorie în Africa de Sud și nici nu a intrat în contact cu cineva întors recent din zonele afectate.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 62 de ani din regiunea Madrid, vaccinat cu două doze din serul AstraZeneca.

Acesta are simptome ușoare de boală, nu are istoric de călătorie în Africa de Sud şi nici nu este contact al unor persoane revenite din zone considerate de risc.

Totodată, două cazuri de COVID-19 suspecte de infectare cu varianta Omicron şi fără istoric de călătorie în zone de risc sunt în curs de investigare.

Autorităţile din regiunea Catalonia au anunţat că au detectat posibile urme ale variantei Omicron în probele de ape reziduale colectate începând de la sfârşitul lunii noiembrie.

Spania a anunțat până acum patru cazuri de infectare cu noua tulpină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Dr. Vasi Rădulescu: Dacă tulpina Omicron va deveni dominantă, e posibil la nivel de decese să stăm mult mai rău decât la Delta | VIDEO