Confidenţialitate

Spanac cu hepatita A și morcovi cu pesticide, retrași din două lanțuri de magazine din România | AUDIO

Au fost emise alerte alimentare cu privire la un sortiment de spanac contaminat cu virusul hepatitei A și morcovi cu pesticid. Spanacul a fost retras din magazinele Profi, iar morcovii din rețeaua Metro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spanacul contaminat cu virusul hepatitei A a fost retras din magazinele Profi. Este vorba despre un lot de spanac la pungă de 500g, furnizat de firma KREPSIS AVANTAJ SRL.

Cei care au cumpărat astfel de produse sunt îndemnați să le returneze la magazin, unde vor primi banii înapoi. Spanacul se regăsea în peste 30 de magazine din țară.

Hepatita A poate fi transmisă prin consumarea unor alimente contaminate – riscul cel mai mare e la fructe, legume, midii și înghețată.

Morcovi cu pesticide, retrași din rețeaua Metro

În cazul morcovilor cu pesticide, aceștia au fost retrași din rețeaua Metro. E vorba de un sortiment de morcovi baby de 200g, la pungă, distribuit de Valencia Trading Office SRL. Problema e cantitatea prea mare de pesticid Oxamil descoperită în aceștia.

Pentru a primi banii înapoi, morcovii pot fi returnați în magazine până pe 21 noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Două lanțuri supermarketuri din Marea Britanie au acceptat la vânzare fructe și legume care nu respectă standardele de dimensiune și aspect | AUDIO