Șpaga primită de primarul din Jilava: mobilier suflat cu aur din Milano și materiale de construcție

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Procurorii DNA susțin că acesta a primit drept mită mai multe bunuri de la omul de afaceri Marian Constantin.

E vorba de mobilier suflat cu aur, cumpărat de Adrian Mladin din Milano, haine de lux şi materiale de construcţie pentru vila acestuia, susțin procurorii DNA.

Detaliile apar în referatul în care procurorii au cerut arestarea preventivă a primarului și a omului de faceri Marian Constantin.

Procurorii susțin că aceștia erau prieteni buni și împreună au înființat o firmă care să obțină contracte cu statul.

”În luna aprilie 2010 inculpatul Mladin Adrian exercita funcţia de primar al comunei Jilava, judeţul Ilfov. În acea perioadă inculpatul Mladin Adrian s-a înţeles cu (…) şi cu inculpatul Constantin Marian ca aceştia din urmă să înfiinţeze o societate comercială în scopul de a obţine contracte publice cu Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Jilava. Cei trei se cunoşteau de mai mult timp, fiind buni prieteni. Astfel, la data de 23.04.2010 s-a înfiinţat societatea (…), avându-l ca administrator şi asociat cu o cotă de participare de 90 la sută pe inculpatul Constantin Marian, iar ca asociat cu o cotă de participare de 10 la sută pe (…)”, arată procurorii în referatul obținut de News.ro.

Procurorii mai spun că Adrian Mladin controla firma chiar și atunci când a fost închis preventiv în primul dosar de corupție.

Anchetatorii mai spun că după înființarea firmei, primarul a inițiat în Jilava un program de reabilitare și construire. Pentru că firma acestora nu putea să obțină contractul cu primăria (era nou înființată) cei doi suspecți s-au înțeles cu patronul altei firme care să preia în co-participare societatea lor.

În 2011, firma primarului Adrian Mladin și a lui Marian Constantin obținea un alt contract cu primăria Jilava în valoare de 3 milioane de euro. Era vorba de lucrări de arhitectură peisagistică.

Adrian Mladin ar mai fi primit mită și materiale de construcții pentru vila sa din comuna Jilava.

Mai mult, Adrian Mladin avea cardurile firmei respective, iar procurorii susțin că a retras din conturi aproape 2 milioane de lei.

Pe lângă mobilierul suflat cu aur, Adrian Mladin și-a mai cumpărat haine de lux din Milano.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS