Confidenţialitate

Soția lui Francois Fillon, inculpată în dosarul angajărilor fictive

Penelope Fillon a fost inculpată marţi seara la finalul audierii sale de către judecătorii de instrucţie care anchetează posibilele angajări fictive ale sale la Adunarea Naţională şi la La Revue des deux mondes, au declarat surse judiciare pentru AFP.

Cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, soţia candidatului dreptei François Fillon a fost inculpată pentru ”complicitate şi tăinuire de deturnare de fonduri publice”, ”complicitate şi tăinuire de abuz de bunuri sociale” şi ”tăinuirea unei escrocherii agravate”, a precizat sursa citată.

Este vorba despre a treia inculpare în această anchetă, după cea a lui François Fillon şi a fostului său supleant în Adunare, Marc Joulaud.

Discreta galeză, în vârstă de 61 de ani, a fost audiată timp de mai multe ore de către judecătorii de instrucţie, a declarat o sursă apropiată anchetei, fără să ofere alte precizări.

În centrul afacerii care afectează campania lui François Fillon se află angajarea soţiei sale ca asistentă parlamentară şi a lui Marc Joulaud, începând din 1986 şi până în 2013, cu mai multe întreruperi, şi un contract cu La Revue des deux mondes începând din mai 2012 şi până în decembrie 2013. Judecătorii încearcă să afle dacă aceste angajări au fost reale.