Sorin Oprescu rămâne în arestul preventiv

Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea primarului  să fie cercetat sub control judiciar sau în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Sorin Oprescu este acuzat că ar fi primit 25.000 de euro.Decizia de la Tribunalul Bucureşti poate fi contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti, care va stabili definitiv dacă cererea primarului suspendat va fi admisă sau respinsă.

 

Oprescu a fost arestat preventiv pe 6 septembrie.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, pentru agenția Mediafax, că pentru faptele de care este acuzat Oprescu, măsura arestului preventiv este una severă, care ar trebui aplicată doar în cauzele care vizează fapte de violenţă.

 

 

 

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei la Spitalul “Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei.

Ulterior, avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi. Comisia i-a dat însă aprobare pentru a merge la Spitaul Militar. În cele din urmă, Poliţia Capitalei a anunţat că Sorin Oprescu va fi consultat în cabinetul medical din Arestul Central, de medicul specialist pe care primarul suspendat al Capitalei îl doreşte, iar acesta va decide asupra tratamentului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS