Confidenţialitate

Sorin Oprescu rămâne în arest în Grecia până când se decide extrădarea sa

 Fostul edil al Capitalei rămâne în spatele gratiilor până la pronunțarea unei decizii privind extrădarea sa din Grecia, așa au decis judecătorii Curții de Apel din Atena. Avocații lui Sorin Oprescu au depus deja contestație, iar aceasta se va judeca peste 10 zile.

Aflat din 17 mai în arestul Poliției din Atena, Sorin Oprescu vrea să fie pus în libertate până la o decizie privind extrădarea din Grecia, dar până acum nici procurorul, nici judecătorii Curții de Apel din Atena nu i-au acceptat solicitarea.

Condamnat la 10 ani și 8 luni pentru luare de mită, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, fostul primar al Capitalei a fost reținut, la Atena, în cursul zilei de marți, după ce pe numele său fusese emis mandat european de arestare.

Potrivit publicației grecești Protothema, Sorin Oprescu locuia într-un cartier de lux din sudul Atenei, în zona Glyfada, preferată de celebrități.

Jurnaliștii notează că Sorin Oprescu intenționa să se stabilească în Grecia, având în vedere că își crease un cod de TVA, ceea ce înseamnă că se înregistrase pentru a fi plătitor de taxe la Atena.

De altfel, tranzacțiile bancare efectuate de fostul edil al Capitalei i-ar fi ajutat pe polițiști să-l găsească pe Sorin Oprescu.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Curtea de Apel București a mai decis confiscarea unor sume de bani precum și a unor case și terenuri deținute de fostul primar general al Bucureștiului.

Alături de Sorin Oprescu au mai fost condamnați la închisoare și alți angajați din Primăria Capitalei, inclusiv fostul șofer al primarului.

Toți făceau parte dintr-un grup infracțional ce atribuia contracte din bani publici în schimbul mitei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea