Sorin Oprescu ar fi strâns un milion de euro din mită – declarații din timpul procesului

Unul dintre denunțătorii lui Sorin Oprescu dezvăluie, în fața instanței, cum se dădea șpagă la Primăria Capitalei : 45% din mită mergea la fostul edil, care nu număra banii, ci doar mulțumea!

Bărbatul îi lăsa banii într-o pungă de plastic pentru cadouri pe care o punea sub perna unei canapele. Afirmațiile au fost facute de Bogdan Popa, inculpat și denunțător în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. În 2015, chiar el susține că i-a dat primarului de câteva ori câte 50.000 euro.

O treime din mită ar fi fost pentru martorii denunțători, 10% la Mircea Constantinescu și restul la Bogdan Popa, fostul șef al Administrației Cimitirelor .

„Suma totală primită din mită în circa doi ani a fost de 400.000 de euro, i-am cheltuit pe toți pe vacanțe, ceasuri și prostii. Oprescu cred că a primit în jur de un milion de euro, 300 de mii Constantinescu, Stanca vreo 300 de mii, Bengalici și-a oprit comision de 15 %, Șupeală și Pietroi câte 25.000 euro, Niță 8,5% din valoarea sumelor. Lui Albu i-am dat 5.000 de lei lunar din mita primită de mine.  Cred că dacă nu îi dădeam mită lui Oprescu, aș fi fost dat afară” – a declarat în fața judecătorilor fostul șef al Administrației Cimitirelor .

Popa este unul dintre cei trei inculpați din dosarul lui Sorin Oprescu care au cerut acord de recunoaștere a vinovăției in procesul în care fostul edil este acuzat de luare de mită.

Următoarele audieri vor avea loc astăzi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS