Confidenţialitate

Sorin Grindeanu, nemulțumit de forma PNRR | AUDIO

România primește doar 14 miliarde de euro prin PNRR, iar diferența până la 29 de miliarde de euro sunt împrumuturi de tip FMI care vor trebui să fie restituite tot de către români, susține  prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Premierul Florin Cîțu va prezenta mâine în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență, iar partidele își vor putea prezenta poziția cu privire la proiect.

”Foarte multe state au depus PNRR-ul lor la Comisia Europeană doar pe fonduri UE, fără împrumuturi. Până în acest moment, intenția doar a noastră și a Italiei, din câte știu eu, este să depunem inclusiv pe împrumuturi. De luni bune îi facem să vină în Parlament să spună românilor ce vor să facă. Măcar trăim mai bine? O să avem servicii medicale mai bune? O să avem educație mai bună? Stimulăm economia? Trebuie să existe și mecanisme de monitorizare și control. Iar propunerea noastră a fost ca din aceste mecanisme să facă parte partenerii sociali, patronate, sindicate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a mai declarat că, în locul condițiilor impuse de Comisia Europeană, care priveau digitalizarea, componenta verde și sustenabilitate, coaliția de guvernare a propus politici dure de austeritate.