Sorin Grindeanu despre OUG13: ”Nu a apărut peste noapte această ordonanță. A fost inclusiv o dezbatere publică la MJ pe acest subiect”

Invitat la Interviurile Europa FM, Sorin Grindeanu a vorbit și despre adoptarea de către Guvern a controversatei OUG 13.

”Nu a apărut peste noapte această ordonanță. A fost inclusiv o dezbatere publică la Ministerul Justiției pe acest subiect”.

Întrebat de Anca Grădinaru dacă a citit OUG13 înainte de ședința Guvernului, Sorin Grindeanu a spus că da și a oferit și explicații pentru discuția care apare în stenogramele ședinței.

”E normal să întreb și asta fac la fiecare ședință. Întreb de fiecare dată dacă toate procedurile au fost îndeplinite, dacă au toate avizele. Pot fi discuții și la HG, dacă s-a ajuns la un punct de vedere comun. Dacă există toate aceste avize intră pe ordinea de zi și se adoptă. E normal când intri înainte de ședință să citești ceea ce e pe ordinea de zi.

Știam că intră pe ordinea de zi această ordonanță. În continuare avem aceste decizii ale CCR care nu sunt puse în acord cu Codul Penal. A generat în sistem anumite distorsiuni. Au fost anumite sentințe ale instanțelor care au luat în calcul inclusiv dezincriminarea ceea ce înseamnă un anumit vid legislativ.

Eu vă spun să citiți foarte bine decizia CCR și o să vedeți că unul din punctele deciziei este că DNA și-a depășit atribuțiile. Nu o să comentez anumite acuzații pe care DNA le face”, a comentat premierul Sorin Grindeanu în direct la Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS