Confidenţialitate

Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul în care doi directori ai CFR sunt urmăriți penal pentru instigare și abuz în serviciu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este audiat la DNA, au precizat pentru Europa FM surse judiciare. Grindeanu are calitatea de martor în dosarul în care procurorii anticorupție au început urmărirea penală împotriva directorului general interimar al CFR SA și a directorului general adjunct tehnic al companiei, pentru instigare și abuz în serviciu.

Ministrul Transporturilor este audiat ca martor întrucât compania CFR se află în subordinea sa.

DNA a anunțat ieri că a început urmărirea penală împotriva directorului general interimar al CFR SA, Ion Simu Alexandru  pentru  instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și  instigare la uzurparea funcției.

De asemenea, directorul general adjunct tehnic  al CFR, Petru Ceșa este acuzat de abuz în serviciu și uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorul de caz a ajuns la concluzia că anul trecut, directorul general adjunct tehnic  al CFR la instigarea celuilalt director, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al companiei de stat, illegal,  și a emis două decizii.

Printr –una dintre ele l-a numit pe directorului general interimar, Ion Simu-Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara. După ce fapta afost publicată în presă,  cei doi directori au complotat pentru darea afară a unei subordonate, bănuită că ar trimis jurnaliștilor  documentul respective.

DNA precizează că femeii I s-a desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu motivația că „angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția”.

„Acționând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine pentru ca pe viitor suspecții să nu se mai vadă expuși „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA’’ , a explicat DNA.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a trimis un comunicat cu privire la audierea ministrului Grindeanu de marți:

„Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.
Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru, la minister, se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Doi directori din CFR, urmăriți penal de DNA pentru fapte de corupție | AUDIO