Confidenţialitate

Sorin Frunzăverde, condamnat defintiv la 2 ani de închisoare cu suspendare

Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la 2 ani de  închisoare cu suspendare pentru corupţie, în dosarul vizând alegerile prezidenţiale din 2014. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au menţinut sentinţa dată iniţial de Tribunalul Caraş-Severin.

În plus, fostul preşedinte al Consiliului Judetean Caraş-Severin e obligat să frecventeze un program de reintegrare socială.

În același dosar, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi plata unei amenzi penale de 27.000 de lei.

 

Potrivit DNA, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde şi-a folosit influenţa pe care o avea asupra lui Ionesie Ghiorghioni, pentru a obţine un număr mai mare de voturi, în al doilea tur de scrutin, pentru candidatul formaţiunii şi, implicit, pentru a-şi consolida poziţia în partid, dar şi în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

Ulterior, Ionesie Ghiorghioni le-a cerut la 9 primari să facă demersuri în acest sens, transmiţându-le că de rezultatul votului vor depinde alocările bugetare făcute de Consiliul Judetean în anii următori.

Ionesie Ghiorghioni se află deja în închisoare, fiind condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă, după ce a primit bani pentru atribuirea unor contracte.