Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: Sper să reluăm școala fizic pentru toți la final de mai, început de iunie AUDIO

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că e prea devreme să știm dacă elevii revin la școală fizic după vacanța de primăvară prelungită care se încheie la 4 mai.

Ministrul Educației a declarat la Europa FM că elevii vor reveni la ore în funcție de scenariul localității în care învață, ceea ce înseamnă că unii ar putea învăța de acasă, online,  până la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Sorin Cîmpeanu condiționează revenirea la școală, fizic, de îndeplinirea a 4 condiții, dar numai 2 depind de Ministerul Educației, respectarea igienei sanitare și vaccinarea cadrelor didactice, îndeplinite deja.

Celelalte 2 condiții sunt o situație epidemiologică bună și testarea masivă în școli.

”Alături de respectarea regulilor, de vaccinarea cadrelor didactic și personalului din Învățământ, alături de testare, care se va face, mai este nevoie de îndeplinirea unui alt parametru, este vorba de confirmarea ipotezelor epidemiologilor, epidemiologi care anticipează un vârf al ratei de infectare în luna aprilie și o descreștere a acestei rate de infectare în luna mai. Chiar după o descreștere a ratei de infectare, confirmată la final de mai, început de iunie, sunt îndreptățit să cred, să sper, că Ministerul Educației va avea suficient de multe argumente pentru a pleda pentru deschiderea tuturor școlilor, cu prezență fizică”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Ministerul Educatiei nu are expertiza nici măcar pentru a face caietul de sarcini. Nu știm care sunt condițiile de autorizare/acreditare/omologare sau ce o mai fi în sănătate. Ministerul Educației nu are nici baza legală să o facă, nici atribuții ….. mizăm total pe sprijinul Ministerului Sănătății.

Ministerul Educatiei va face maximum posibil în limitele de competență. Este direct interesat în testarea masivă în școli!

Ministerul Educatiei dorește deschiderea cu prezența fizică a tuturor școlilor, lucru ce depinde de 4 condiții:
1. Respectare regulilor în școli (purtare mască, distanțare fizica, reguli igiena și aerisire spatii) – depinde de Ministerul Educației;
2. Vaccinare profesori/se derulează bine – depinde și de Ministerul Educației, pentru susținere și mobilizare;
3. Testare în școli – depinde de Ministerul Sănătății, Ministerul Educatiei și buget (sunt convins ca se va realiza).
4. Trend descrescător infectare/ confirmarea ipotezelor epidemiologilor care anticipează un vârf al ratei de infectare în luna aprilie și o descreșterea a ratei de infectare în luna mai.”