Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu anunță revenirea la sistemul hibrid pentru elevii din clasele terminale | AUDIO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță reîntoarcerea la sistemul hibrid pentru elevii din clasele terminale. Măsura vine după ce s-a decis ca elevii de clasa a opta și a 12-a să meargă fizic la școală, chiar și în scenariul roșu.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, într-o intervenție la Digi 24:

”S-a ajuns la concluzia că sunt pierderi din perspectiva eficienței. S-a renunțat la el. Acum, odată intrați în scenariul roșu, apropiindu-se examenele naționale, am fost nevoiți, pe baza solicitărilor Ministerului Sănătății, să permitem accesul a maximum jumătate de clasă. Dar, situația de până acum a fost următoarea: în cele patru săptămâni, în majoritatea claselor, prezența a fost sub jumătate. Repet: prezența medie în cele patru săptămâni ale trimestrului doi a fost între 12 și 14 elevi pe clasă terminală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un ordin de ministru va stabili cine vine la școală, în cazul în care toți elevii sau mai mult de jumătate dintr-o clasă optează pentru prezența fizică.

Ieri seară, un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății preciza noile reguli legate de prezența elevilor în clase.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță