Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu a cerut Ministerului Sănătății ca școlile să se închidă doar în localitățile plasate în carantină

În prezent, școlile se închid integral în localitățile în care s-a depășit rata de infectare de 6 cazuri Covid la mia de locuitori.

Ministrul Educației i-a cerut ministrului Vlad Voiculescu modificarea ordinului privind măsurile luate în școli. Solicitarea vine în condițiile în care Bucureștiul a depășit rata de infectare de 6.

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache:

„În principiu, consider măsura necesară, dar pe fond trebuie o analiză complexă, pentru că știm cu toții că învățământul online nu este ceea ce ne-am dorit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Există temerea ca rata de infectare să crească în București, iar examenele naționale (Bacalaureatul și Evaluarea de la clasa a VIII-a) să fie puse în pericol, mai spune reprezentantul asociațiilor de părinți:

„Dacă privim în perspectivă, trebuie să vedem până unde putem ajunge cu caeastă rată de infectare, astfel încât să nu punem în pericol prezența copiilor la examenele naționale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp pentru Europa FM că solicitarea ministrului Educației este analizată acum de specialiști.

Școlile nu se închid acum în București, a spus în urmă cu puțin timp și premierul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trebuie amintit, însă, că în Brașov, spre exemplu, care a depășit săptămâna trecută rata de infectare de 6 cazuri, cursurile au fost mutate integral online.