Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu a anunțat cum se desfășoară examenul de Evaluare Națională din acest an | AUDIO

130 000 de elevii din clasa a VIII-a vor susține peste o săptămână, pe 22 iulie,  prima probă la Evaluarea Națională – cea la limba și literatura română.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit astăzi cu precizări privind regulile care trebuie respespectate la examen. Nu se mai face triajul epidemiologic, dar masca ramâne obligatorie.

”Nu mai sunt elemente generatoare de stres, precum triajul epidemiologic, termometrizare, păstrându-se, în același timp, distanțarea de un metru, păstrându-se obligativitatea purtării măștii de protecție, aerisirea spațiului și toate celelalte măsuri de protecție sanitară în interesul elevilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul spune că au fost făcute modificări și la programa din care elevii vor susține Evaluarea Națională, dat fiind contextul pandemiei.

”Aceste recomandări care permit un lucru mai ușor pentru elevi, la matematică, geometrie, pot face construcții, la limba Română pot delimita propozițiile. Au un timp suplimentar de 15 minute pentru completarea casetei de identificare. De asemenea, am adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, concursul pentru directorii de școli va începe pe 14 septembrie. Proba scrisă va fi pe 15 octombrie, a mai anunțat ministrul Educației. Numirile vor fi făcute în ianuarie, odată cu începerea semestrul al doilea din anul șoclar 2021 – 2022.

”Important este să avem în anul școlar viitor directori în fiecare școală, numiți pe criterii de competență. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență. După asta, la partea de numire, sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.